Tieto skvelé placky chutia teplé aj na studeno. Môžete si ich zabaliť na desiatu či olovrant, alebo podávať ako hlavné jedlo či prílohu na obed.
Placky:
Kôprový dip (obsahuje laktózu):
Nápoj:
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Karfiol aj zemiak očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K nastrúhanej zelenine pridáme vajíčka, nasekanú vňať, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, dochutíme Korením na zemiaky. Zmes zahustíme pohánkovou múkou podľa potreby. Plech vystelieme papierom na pečenie a veľkou polievkovou lyžicou nalejeme a vytvarujeme na plechu malé placky. Plech vložíme do rúry a pečieme 10 minút. Plech vyberieme, placky opatrne pootáčame a pečieme ďalších 10 minút z druhej strany. Všetky ingrediencie na dip spolu vymiešame a podávame s plackami. Po jedle si pripravíme Zázvorový nápoj s kurkumou, ktorý môžete piť teplý i studený. Má jemne pikantnú chuť a povzbudzujúce účinky.
Veríme, že aj tento recept zo seriálu S chuťou ku zdraviu vám bude chutiť a pri najbližšej príležitosti si ho pripravíte.