Pôvodný olej zo semien požltu farbiarskeho (známeho pod názvom bodliak) bol inovovaný – obohatený o za studena lisované oleje z ľanu a pšeničných klíčkov. Je bohatý na zdraviu prospešné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny a obsahuje prírodnú formu vitamínu E*, ktorý pôsobí ako antioxidant. Pravidelná konzumácia prospieva kvalite vlasov i pleti a napomáha udržať správnu hladinu cholesterolu v krvi.
Použitie: V studenej kuchyni (šaláty, nátierky, müsli) a do hotových teplých pokrmov. Nie je vhodný na vyprážanie a fritovanie! Možno užívať i ako kúru (1 polievkovú lyžicu ráno nalačno).
olej z požltu farbiarskeho 85 %, ľanový olej 10 %, olej z pšeničných klíčkov 5 %
olej z požltu farbiarskeho 85 %, ľanový olej 10 %, olej z pšeničných klíčkov 5 %
Nutričná hodnota v | 100 ml | RVH |
Energetická hodnota/energia kJ (kcal) | 3 404 (828) | |
Tuky | 92 g | |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 9 g | |
mononenasýtené mastné kyseliny | 13 g | |
polynenasýtené mastné kyseliny | 70 g | |
Sacharidy | 0 g | |
z toho cukry | 0 g | |
Bielkoviny | 0 g | |
Soľ | 0 g | |
Vitamín E | 50 mg | 416% |
Prvé kolo kulinárskej výzvy s Nahrinom je za nami. Prinášame vám recept na výhernú šošovicovú polievku a už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé recepty v druhom kole výzvy.
Naše telo si po zime zaslúži povzbudenie
Základné fakty o funkcii črevného mikrobiómu, o tom čo ho oslabuje a naopak, čo mu prospieva.